当前位置:首页 > 考题回顾与预测 >

2021年4月10日雅思阅读考题回顾

时间:2021-04-14 18:30来源:朗阁小编作者:jasmine

  1. P1 新型超市

  2. P2 水母泛滥的原因及影响

  3. P3 人类的进化

  朗阁名师刘艳艳点评

  1. 本场考试的整体偏难,题型分布比较均匀

  2. 整体分析:涉及社科类(P1)、生物类(p2/P3)。

  本次考试第一篇为旧题,也是和生活息息相关的话题,文章理解起来比较容易,整体难度不大,第一篇题型组合为配对+填空+单选,第二篇也出现了matching题,第三篇文章在理解上难度还是有一些的。

  3. 部分答案及参考文章:

  The Innovation of Grocery Stores文章内容待补充

  Questions 1-5

  The reading Passage has seven paragraphs A-G.

  Which paragraph contains the following information?

  Write the correct letter A-G, in boxes 1-5 on your answer sheet.

  NB You may use any letter more than once.

  1 How Clarence Saunders’ new idea had been carried out.

  2 Introducing the modes and patterns of groceries before his age.

  3 Clarence Saunders declared bankruptcy a few years later .

  4 Descriptions of Clarence Saunders’ new conception.

  5 The booming development of his business.

  Questions 6-10

  Answer the questions below.

  Write ONLY ONE WORD AND/OR A NUMBERfrom the passage for each answer.

  6 When Clarence Saunders was an adolescent, he took a job as a in a

  grocery store.

  7 In the new innovation of grocery store, most of the clerks’ work before was

  done by

  8 In Saunders’ new grocery store, the section where customers finish the

  payment was called

  9 Another area in his store which behind the public area was called the ,

  where only internal staff could access.

  10 At where customers were under surveillance.

  Questions 11-13

  ..............................................................................

  Choose the correct letter, A, B, C or D.

  Write your answers in boxes 11-13 on your answer sheet.

  11 Why did Clarence Saunders want to propel the innovation of grocery stores at his

  age?

  A Because he was an enthusiastic and creative man.

  B Because his boss wanted to reform the grocery industry.

  C Because he wanted to develop its efficiency and make great profit as well.

  D Because he worried about the future competition from the industry.

  12 What happened to Clarence Saunders’ first store of Piggly Wiggly?

  A Customers complained about its impracticality and inconvenience.

  B It enjoyed a great business and was updated in the first twelve months.

  C It expanded to more than a thousand franchised stores during the first year.

  D Saunders were required to have his new idea patented and open more stores.

  13 What left to Clarence Saunders after his death in 1953?

  A A fully automatic store system opened soon near his first store.

  B The name of his store the Piggly Wiggly was very popular at that time.

  C His name was usually connected with his famous shop the Piggly Wiggly in

  the following several years.

  D His name was painted together with the name of his famous store.

  1 .D

  2.A

  3.F

  4.C

  5.E

  6. clerk 原文 B 段首句

  7. customers/shoppers 原文 D 段第 5 行开始(之前由店员 clerk 满商

  场跑,取货物的活 B 段有讲,现在顾客自己干了。shopper were not

  at the mercy of clerks 顾客完全不依赖店员)

  8. lobby原文 C 段第 4 行

  9. stockroom 原文 C 段第 12 行(题目要求 ONLY ONE WORD,所以不

  选 storge room)

  10. galleries 原文 C 段第 9 行

  11. C 原文 B 段倒数三行开始

  12. B 原文 E段第一行开始

  13. C 原文 G 段最后一行

  答案解析:

  1. How Clarence Saunders’ new idea had been carried out – D

  原文: On September 6, 1916, Saunders launched the self-service revolution in the USA by opening the first self-service Piggly Wiggly store, at 79 Jefferson Street in Memphis, Tennessee, with its characteristic turnstile at the entrance. (D段第一句)

  2. Introducing the modes and patterns of groceries before his age – A

  原文:At the beginning of the 20th century, grocery stores in the United States were full-service. A customer would ask a clerk behind the counter for specific item and the clerk would package the items, which were limited to dry goods. If they want to save some time, they have to ask a delivery boy or by themselves to send the note of what they want to buy to the grocery story first and then go to pay for the goods later. These grocery stores usually carried only one brand of each good. There were early chain stores, such as the A&P Stores, but these were all entirely full-service and very time-consuming. (A段)

  3. Clarence Saunders declared bankruptcy a few year later – F

  原文: However, Saunders was forced into bankruptcy in 1923 after a dramatic spat with the New York Stock Exchange and he went on to create the “Clarence Saunders sole-owner-of-my-name” chain, which went into bankruptcy. (F段)

  4. Descriptions of Clarence Saunders’ new conception - C

  原文:So in 1902 he moved to Memphis where he developed his concept to form a grocery wholesale cooperative and a full-service grocery store. For his new “cafeteria grocery”, Saunders divided his grocery into three distinct areas: (C段第一句)

  5. The booming development of his business

  Piggly Wiggly and the self-service concept took off. Saunders opened nine stores in the Memphis area within the first year of business. Consumers embraced the efficiency, the simplicity and most of all the lower food prices. Saunders soon patented his self-service concept, and began franchising Piggly Wiggly stores. Thanks to the benefits of self-service and franchising, Piggly Wiggly ballooned to nearly 1,300 stores by 1923. Piggly Wiggly sold $100million—worth $1.3 billion today—in groceries, making it the third-biggest grocery retailer in the nation. The company’s stock was even listed on the New York Stock Exchange, doubling from late 1922 to March 1923. Saunders had his hands all over PigglyWiggly. He was instrumental in the design and layout of his stores. He even invented the turnstile.

  6. When Clarence Saunders was an adolescent, he took a job as a clerk in a grocery store.

  原文: In 1885, a Virginia boy named Clarence Saunders began working part-time as a clerk in a grocery store when he was 14 years old, and quit school when the shopkeeper offered him Ml time work with room and board.(B段第一句)

  7. In the new innovation of grocery store, most of the clerks’ work before was done by customers/shoppers.

  Saunders, a flamboyant and innovative man, noticed that this method resulted in wasted time and expense, so he came up with an unheard-of solution that would revolutionize the entire grocery industry: he developed a way for shoppers to serve themselves.(B段最后一句)

  8. In Saunders’ new grocery store, the section where customers finish the payment was called lobby.

  原文:For his new “cafeteria grocery”, Saunders divided his grocery into three distinct areas:

  1) A front “lobby” forming an entrance and exit and checkouts at the front. (C段第一句)

  9. Another area in his store which behind the public area was called the stockroom, where only internal staff could access.

  原文:3) And another section of his store is the room only allowed for the clerks which was called the “stockroom” or “storage room” where large refrigerators were situated to keep fresh products from being perishable.(C段第六句)

  10. At galleries where customers were under surveillance.

  原文: 2) A sales department, which was specially designed to allow customers to roam the aisles and select their own groceries. Removing unnecessary clerks, creating elaborate aisle displays, and rearranging the store to force customers to view all of the merchandise and over the shelving and cabinets units of sales department were “galleries” where supervisors were allowed to keep an eye on the customers while not disturbing them. (C段第五句话)

  11. Why did Clarence Saunders want to propel the innovation of grocery at his age?

  A. Because he was an enthusiastic and creative man.

  B. Because his boss wanted to reform the grocery industry.

  C. Because he wanted to develop its efficiency and make great profit as well.

  D. Because he worried about the future competition from the industry.

  原文:During his years working in the grocery stores, he found that it was very inconvenient and inefficient for people to buy things because more than a century ago, long before there were computers, shopping was done quite differently than it is today. …Saunders, a flamboyant and innovative man, noticed that this method resulted in wasted time and expense, so he came up with an unheard-of solution that would revolutionize the entire grocery industry: he developed a way for shoppers to serve themselves.(B-4)

  12. What happened to Clarence Saunders’ first store of Piggly Wiggly?

  A. Customers complained about its impracticality and inconvenience.

  B. It enjoyed a great business and was updated in the first twelve months.

  C. It expanded to more than a thousand franchised stores during the first year.

  D. Saunders were required to have his new idea patented and open more stores.

  原文:E. Piggly Wiggly and the self-service concept took off. Saunders opened nine stores in the Memphis area within the first year of business. Consumers embraced the efficiency, the simplicity and most of all the lower food prices. Saunders soon patented his self-service concept, and began franchising Piggly Wiggly stores. Thanks to the benefits of self-service and franchising, Piggly Wiggly ballooned to nearly 1,300 stores by 1923.(E)

  13. What left to Clarence Saunders after his death in 1953?

  A. A fully automatic store system opened soon near his first store.

  B. The name of his store the Piggly Wiggly was very popular at that time.

  C. His name was usually connected with his famous shop the Piggly Wiggly in the following several years.

  D. His name was painted together with the name of his famous store.

  原文:G. Until the time of his death in October 1953, Saunders was developing plans for another automatic store system called the Foodelectric. But the store, which was to be located two blocks from the first Piggly Wiggly store, never opened. But his name was well-remembered along with the name Piggly Wigg(G)

  Passage 2:水母泛滥的原因及影响

  参考文章与题目:待确认

  Passage 3:人类进化

  文章与题目待补充

  考试预测

  1. 本场考试涉及的话题比较常规但第一篇就出现配对加单选并且配对题中还存在NB,会让一部分同学产生畏惧心理。第二篇依旧出现配对题,第三篇文章整体理解难度比较大。配对题是很多同学看到就会很头疼的题型,虽然整体难度可能不大。此类题目需要找全题干中的考点词,并分析在所选的定位词中哪些比较有利于自己的定位,就重点关注,剩余内容再逐一核对。想要拿高分的同学课下还需要重点练习单选题题型。下场考试,除了常规基础题型:填空,判断和选择,还要关注heading题和它的篇章搭配。

  2. 下场考试的话题可能有关历史类,生物类和教育类。

  3. 重点浏览2014到2018年机经。

(责任编辑:kid)

文中图片素材来源网络,如有侵权请联系删除

相关课程推荐

相关文章推荐